cautare pe blog

marți, 30 decembrie 2014

Află acum ce DAR ai primit la naștere!


Cele 7 Daruri ale Zilei de Naștere
Unii s-au născut cu miracolul vieții, alții cu miracolul iubirii, alții cu miracolul frumuseții. Care este miracolul tău? Care este darul divin personal care ți-a fost hărăzit încă de la naștere? Care este acel dar special cu care ai fost înzestrat încă din momentul nașterii tale și care te va călăuzi de-a lungul existenței tale pe acest Pământ?
Cei născuți Luni – Miracolul Cuvântului
Luni este o zi a începutului, a cuvântului și a puterii de a începe o acțiune nouă. Luni este o zi benefică pentru a-ți urma visurile și a le pune în practică. Ziua de Luni aduce cu ea libertate, libertatea cuvântului și a discursului. Nu ezita să îți exprimi exuberanța, individualitatea, entuziasmul în fața celorlalți, chiar dacă uneori ai tendința de a te închide în tine. Darul cu care te-ai născut este darul Cuvântului, și el trebuie împărtășit. El te va ajuta să deschizi numeroase porți în viață. Ai abilitatea de a te face remarcat prin cuvânt, fie el scris. Cuvântul tău influențează și schimbă opinii, sprijină, pedepsește, dar oferă și afecțiune și înțelegere. Ai o mare putere de persuasiune, ești un bun orator și ști cum să aplanezi conflictele.
Cei născuți Marți – Miracolul Vieții
Cei născuti marți au fost înzestrați cu Darul Vieții. Viața este darul pe care trebuie să-l respecte și să-l aprecieze cât mai mult. Lecția lor de viață este aceea de a-și stăpâni instinctele, orgoliile și pornirile de agresivitate și a se bucura cât mai mult de viață. Trebuie să învețe să acorde atenție și corpului fizic și energiei care le parvine din surse exterioare. Puterea lor vine din viața a tot ceea ce îi înconjoară.
Cei născuți Miercuri – Miracolul Iertării
Miecuri este o zi a continuității, a mobilității, a exprimării, a informației, a cumpătării, a puterii de a te adapta la zilele care vor urma. Miercuri mai este însă și o zi a iertării, o zi a acceptării și a împăcării. Este o zi în care ajungi la pace cu trecutul, pentru a face pace cu viitorul și a te integra la maximum în prezent. Este o zi benefică relațiilor cu ceilați pentru că în această zi conexiunile cu cei din jur se realizează pașnic, armonios și în ton cu vibrația universală. Dacă te-ai angajat în conflicte în celelalte zile ale săptămânii, Miercuri este ziua ideală pentru a le dizolva. Cei născuți Miercuri sunt înzestrați cu un dar care nu le este accesibil tuturor: Darul Iertării. Chiar dacă au exprerimentat momente și sentimente negative, au reușit să treacă peste ele înțelegând că iertarea interioară este cheia către pace și armonie.
Cei născuți Joi – Miracolul Cunoașterii
Joi este ziua expansiunii, a elabărării, a auto-examinării și a examinării celorlalți. Ziua de Joi este benefică pentru a-ți lărgi orizonturile și a-ți îmbogăți cunoștințele, învățând, asimilând și testând teritorii și domenii neîncercate până acum. Joi favorizează însușirea informațiilor și consolidarea lor. Joi este totodată ziua beneficiilor, a încrederii, a generozității, dar și a încercărilor de a accede metodele cunoașterii interioare. Ziua de Joi aduce cu ea și o viziune aparte, un mod specific de a vedea și de a percepe lucrurile care au loc în exterior. Cei născuți Joi au dobândit un har aparte: Harul Cunoașterii. Au o mare putere de înțelegere a lucrurilor și o intuiție fantastică. Capacitatea lor de ajudeca situațiile este una superioară. Văd și simt ceea ce altora le scapă, reușind să pătrundă chiar și în acele straturi de sub suprafața spre care mulți blochează accesul.
Cei născuți Vineri – Miracolul Frumuseții și al Descoperirii de Sine
Vineri este ziua în care se celebrează frumosul, iubirea de frumos, senzualitatea, bucuria de a trăi. Vineri este ziua în care importanța acceptării și a recunoașterii propriei valori în ochii celorlalți devine primordială. Această zi este asociată cu prietenia, cu talentul și cu aprecierea. Vineri este ziua în care îți conștientizezi cel mai bine existența simțurilor. Vineri este o zi benefică artelor frumoase, plăcerii, flirtului, cooperării, îndrăgostirii și construirii de relații. Cei născuți într-o zi de Vineri sunt înzestrați cu un dar aparte: Darul de a putea vedea Frumusețea din lucruri, darul de a vedea frumusețea din ceilalți oameni, încercând să o descopere și să o valorifice și pe cea din interiorul lor. Acești oameni s-au născut cu talente aparte pe care este bine să le pună în valoare. Aceste talente, fie ele legate de muzică, pictură, dans, etc., aduc lumină și frumusețe în viețile multora.
Cei născuți Sâmbătă – Miracolul Curajului
Sâmbătă este o zi a deciziilor, a dedicării, a sacrificiilor, a autoimpunerii, a restricției și a tăcerii. Sâmbătă este o zi benefică analizării scopurilor și acțiunilor tale și a replanificării lor. Sâmbăta aduce cu ea obiectivitate și luciditate, și atunci când vine vorba de analizarea de sine. Totodată Sâmbătata este conectată la ideea de repect, de stabilitate, de asumarea consecințelor acțiunilor tale. Totuși, Sâmbăta și și ziua în care încerci să schimbi ceea ce ai făcut greșit. Nu este puți lucru să ai curajul, să ai îndrăzneala, să ai voința și să ai puterea de a nu ceda. Cei născuți Sâmbăta au aceste lucruri. Ei s-au născut caracterizați de Miracolul Curajului. Iar ambiția și dorința de a reuși îi pot impulsiona să ajungă pe drumuri pe care nu a mai ajuns nimeni înainte. Curajul le dă celor născuți Sâmbăta noroc în viață și reușită în ceea ce și-au propus. Nu se dau bătuți cu una cu două, iar atunci când sunt loviți, se ridică și merg mai departe pe drumul pe care știu că trebuie să meargă.
Cei născuți Duminica – Miracolul Iubirii
Duminica este o zi a plenitudinii, a împlinirii, a finalizării. Este totodată o zi a creației și a inspirației, o zi în caremintea și sufletul ating sațietatea și simt nevoia repausului. Duminica este o zi benefică relaxării și reîncărcării energetice și spirituale, este o zi caracterizată prin echilibru, pace și relații calde cu cei dragi. Cei născuți Dunica au venit pe lume cu darul care este, probabil, cel mai de preț dintre toate darurile: Iubirea.Au o mare capacitate de iubire, iar iubirea lor se răsfrânge asupra persoanelor care se află în jurul lor. Sunt veseli, șarmanți precum razele de soare, alină, domolesc, binedispun, aduc cu ei și împrăștie optismul oriunde se duc. Au harul de a aduce zâmbetul pe chipurile celor din jur și de a le lumina ziua. Unii dintre aceștia posedă și simțul umorului.

vineri, 26 decembrie 2014

Valeriu Popa: Curăţarea limfei – tratamente naturiste şi dietă

Sistemul limfatic este situat de-a lungul corpului, si actioneaza ca un sistem de canalizare in miniatura. El are marele rol de a transporta deseurile din celule, sange, colon si rinichi, intrucat functioneaza ca un filtru pentru bacterii, microorganisme si de eliminiator a celulelor moarte si a deseurilor din corp, scriesuntsanatos.ro.
Alimentele pe care le consumam sunt digerate de organism pentru a extrage substantele nutritive necesare pentru fiecare celula vie a corpului nostru. Celulele la randul lor proceseaza acesti nutrienti si astfel sunt eliberate unele deseuri. O detoxifiere regulata este vitala, altfel organismul nostru se va ineca in propriile deseuri si vor aparea blocaje ale ganglionilor limfatici, care vor reduce capacitatea organismului de a rezista la boli.
  • Cine are nevoie de o curatare a limfei?
Toata lumea are nevoie de o detoxifiere a sistemului limfatic, pentru a scapa de toate deseurile acumulate de-a lungul vietii. Curatarea acestui sistem ajuta la curatarea fiecarui organ din corp. Sistemul limfatic se poate bloca din cauza unui consum excesiv de lactate, tutun, alcool, medicamente, sau din cauza deshidratarii, pesticidelor, bolilor si virusilor.
Simptomele unui sistem limfatic lent, incarcat:
- Incapacitatea de a lupta impotriva infectiilor si bolilor
- Infectii recurente si boli recidivante
- Oboseala persistenta care nu se amelioreaza prin somn si odihna
- Umflarea ganglionilor limfatici constanta (acest simptom poate de asemenea fi un semn al unei boli grave: limfom, leucemie sau tulburari autoimune)
- Umflarea splinei
- Pietre la amigdale
- Circulatia sangelui proasta
- Mancarimi pe corp care nu sunt cauzate de iritatii sau boli de piele
- Transpiratie excesiva
- Tensiune arteriala sistolica mare
- Alergii si sinuzita

I. Curatarea limfei – Tratamente naturiste

1. Clisma cu Coada-Calului
Se prepara 2 litri de ceai de coada-calului din 4 lingurite de planta la 2 litri de apa. Se fac clisme dimineata si seara. Programul dureaza 3 zile si este mai strict: nu se mananca nimic toata ziua, doar se beau 3-4 litri de lichide: 2 litri de apa, un litru de suc de grepfruit, 1-2 pahare de suc de lamaie si portocale.
2. Suc de Afine
Sucul de afine poate curata sistemul limfatic, intestinele si rinichii de diferite tipuri de toxine daunatoare. Afinele contin foarte multi compusi care ajuta la eliminarea grasimii din sistemul limfatic, si antioxidanti (mai ales Vitamina C) care contribuie la detoxifierea rinichilor, fibre dietetice, Vitamina K, potasiu si Vitamina A.
3.  Infuzie de plante  curatarea limfei
- 2 parti galbenele
- 2 parti lipicioasa
- 1 parte lumanarica
Se pun plantele intr-o cratita si se acopera cu apa rece. Se fierb la foc mic 20-45 de minute. Se beau 2-3 cani de ceai pe zi, timp de mai multe saptamani.
Galbenelele sunt un tonic imunitar general care ajuta la curatarea limfei si reducerea inflamatiilor pielii. Lipicioasa este o planta care stimuleaza activitatea sistemului limfatic si a organelor, ajuta in congestia limfatica si ganglioni limfatici inflamati. Lipicioasa curata si hraneste de asemenea sangele. Lumanarica decongestioneaza limfa prin activarea functiei sale si tratarea ganglionilor limfatici umflati sau blocati la nivelul gatului, bratelor si regiunii anghinala.
4. Ceai de dragaica
Ceaiul de dragaica (sanziene) se prepara dintr-o lingurita de planta la o cana de apa, si se fierbe 10 minute. Se beau cate 2 litri pe zi. Cura dureaza 3-4 saptamani.

II. Dieta pentru curatarea limfei

- Supa de legume
Vitaminele si mineralele sunt extrem de importante pentru procesul de detoxifiere. Dieta de curatare a sistemului limfatic se bazeaza astfel pe consumul de alimente organice, proaspete: ceapa verde, dovlecei, telina, patrunjel, seminte de mustar, gulii, varza, ardei, spanac, salata verde, broccoli si morcovi. De la unele din aceste legume se pot folosi si radacina si frunzele. Se pot consuma sub forma de supa cu apa distilata, din care se beau cate 3 pahare pe zi, inainte de masa.
- Usturoi si ghimbir
Tot la capitolul alimente detoxifiante, medicii naturisti recomanda usturoiul, ca un asistent puternic pentru sistemul limfatic, care il ajuta sa scurga toate metalele toxice si otravurile din corp, precum si ghimbirul, care stimuleaza circulatia sangelui si lichidelor din corp, inclusiv a lichidului limfatic.  sursa http://www.financiarul.ro

miercuri, 17 decembrie 2014

Numerele Maestre de la 11 la 99

In general, Numerele Maestre apartin unor persoane care vin in aceasta viata cu scopuri mai speciale, legate de dobandirea cunoasterii spirituale si ajutorarea rasei umane. Aceasta nu inseamna insa ca posesorii lor sunt modele de perfectiune, si nici, in multe cazuri, ca sunt superiori semenilor lor care nu au in tema asemenea numere.

Pe masura ce urcam pe scara numerelor, constatam nu numai ca asemenea numere apar din ce in ce mai rar, dar si ca, in cazul in care apar, potentialul lor ramane adesea nefolosit. Numarul 11 este unul dintre cele mai frecvente, cel putin in Romania – lucru care, sincer, m-a uimit. Nu stiu daca energia lui este mai evidenta, dar de foarte multe ori l-am “simtit” la diverse persoane, chiar inainte de a-i confirma prezenta printr-un calcul numerologic. Numarul 22 l-am intalnit destul de rar printre liderii politici sau oamenii de afaceri, asa cum m-as fi asteptat; in schimb, el este prezent mai frecvent in cazul unor vedete din muzica si film. De la Numarul 33 in sus, lucrurile devin si mai greu de inteles pentru noi, cei care traim intr-o civilizatie ce promoveaza actiunea, progresul si satisfactia personala, in vreme ce sacrificiul, renuntarea si iubirea universala sunt concepte pe care in cel mai bun caz le legam de viata sfintilor si a catorva calugari si preoti.

Unii numerologi cred ca o persoana aflata sub influenta unui Numar Maestru este un maestru ascensionat care a ales sa incarneze pe planeta noastra. Prezenta unui Numar Maestru in tema nu indica insa neaparat un maestru spiritual. Dalai Lama al 14-lea reprezinta una dintre rarele exceptii, cu o Cale a Vietii 22 (6 iulie 1935), ori Samael Aun Weor, fondatorul miscarii gnostice, cu o Dorinta a Inimii 22. In schimb Numarul 9 este mult mai des intalnit in cazul maestrilor spirituali.
In cele mai multe cazuri, prezenta Numerelor Maestre sugereaza un suflet batran ce vine in aceasta viata pentru a aduce o contributie importanta umanitatii, intr-un domeniu de natura spirituala, stiintifica, medicala, religioasa, educationala, guvernamentala sau tehnologica. Adesea Numerele Maestre indica un suflet care in vietile trecute a trecut prin una sau mai multe scoli ezoterice, si care s-a intors cu misiunea de a transmite anumite metode de vindecare si crestere spirituala. Cu toate acestea, exista multi maestri spirituali care nu au Numere Maestre in nume sau in data nasterii, astfel incat este bine sa privim intotdeauna lucrurile dintr-o perspectiva mai larga.
Este foarte usor sa ne lasam dusi de orgoliul de a poseda un Numar Maestru si sa ne consideram superiori celor care nu au decat numere simple in tema. Visele de grandoare abunda acolo unde exista Numere Maestre – un alt motiv de precautie atunci cand le luam in considerare. Pe de alta parte, ele pot indica o povara, in sensul ca posesorii lor simt imboldul de a realiza lucruri marete. Nelinistea existentiala sau sentimentul de vinovatie sunt frecvente in perioadele in care nu se intampla nimic semnificativ, sau cand soarta pare sa treaca pe langa ei.
Nativii aflati sub influenta Numerelor Maestre sunt adesea inaintea timpului lor, ceea ce face ca integrarea lor in societate sa fie destul de dificila. Se simt diferiti de ceilalti, cu care gasesc putine puncte comune, iar teoriile si ideile lor avansate sunt resimtite ca o amenintare de catre aceia care se agata de iluziile karmei si de limitarile lumii materiale.
Este important sa retinem ca, indiferent de pozitia in care apare un Numar Maestru in tema, vibratia sa superioara nu se va dezvalui decat in momentul in care sufletul se va trezi si nativul va face un efort constient de a intelege legile spirituale si de a dezvolta atributele acelui numar.
Cei nascuti sub semnul unui Numar Maestru poseda calitati ce ii delimiteaza de restul omenirii, precum capacitatea de a conduce si a inspira mari mase de oameni. Datorita fortei si vibratiei intense a acestor numere, nativii pot simti ca au o obligatie superioara in viata, ce implica autodisciplina si purificarea constiintei.
Desigur, atunci cand vorbim despre Numere Maestre, trebuie sa tinem cont ca exista si un revers al monedei: cu cat ne ridicam constiinta, cu atat avem mai mult acces la partea intunecata a sufletului, unde trebuie sa ne confruntam cu probleme pe care egoul nostru, din mandrie sau din dorinta de a se proteja, le-a tinut pana atunci in umbra. Partea intunecata a Numerelor Maestre include numeroase tulburari psihice si sociale. Nativii acestor numere pot avea un sentiment intens de izolare si deconectare de ceilalti. Exista infractori celebri ce poseda Numere Maestre: Ion Ramaru, 11; Charles Manson, 77; Al Capone, 99. Intensitatea crescanda a influentelor arhetipale poate duce la aparitia unor tulburari nervoase, halucinatii si paranoia. Tiparele disfunctionale de victimizare, vinovatie, rusine sau ura de sine tind sa se activeze de fiecare data cand lucrurile merg prost sau cand nu se intampla nimic promitator. Comportamentele extreme, precum crima, nebunia sau destrabalarea, nu reprezinta altceva decat rezultatul ignorarii disfunctiilor personale si al abandonarii oricarui control asupra lor.
Urmeaza descrierea Numerelor Maestre de la 11 la 99:

11 – Revelatie

Asertiv: fanatic, adera la culte sau la secte religioase fanatice, lipsit de simt practic, ataca punctele de vedere diferite de ale sale, foloseste darurile divine in scopuri personale, iubeste mai mult idealurile decat umanitatea.
Pasiv: ii este teama sa isi urmeze idealurile si inspiratia, reactioneaza exagerat la critica, hipersensibil la reactia publica, atitudine cinica fata de societate.
Echilibrat: clarvazator, cauta sa exprime o constiinta superioara, reuneste adevarurile spirituale cu planul material, inventiv, vizionar.

22 – Structura sacra

Asertiv: are tendinta de a-si supraevalua importanta si de a-si exagera meritele, impulsiv in promovarea unor cauze, nu suporta lipsa de recunoastere, face abuz de intelepciune sau putere.
Pasiv: neinteresat de nevoile umane, poate sa-si foloseasca capacitatea superioara de perceptie si concentrare in scopuri criminale sau pentru a practica magia neagra, incapabil sa se adapteze la nevoile grupului, invidios pe succesul altora.
Echilibrat: integreaza cu succes intelepciunea superioara si organizarea administrativa, are control atat asupra mediului cat si siesi, pune telurile universale inaintea mandriei de sine, imbina caracterul mistic cu cel practic.

33 – Serviciu universal

Asertiv: hiperprotector, incearca sa ii ajute oamenii cu forta, intolerant fata de moravuri si opinii diferite de ale sale, hipersensibil si sentimental, vede problemele altora dar nu si pe ale sale.
Pasiv: rebel, fuge de pozitiile de responsabilitate, cauta lauda, martir pasiv, nu stie sa stabileasca limite clare, rezista la schimbarile interioare.
Echilibrat: intelegator, bun sfatuitor, clarvazator, preocupat de binele maselor, parinte sau pazitor cosmic, creeaza armonie acasa si la munca, lider al unor institutii sau organizatii de asistenta sociala si serviciu umanitar.

44 – Putere structurata

Asertiv: rigid in idei si credinte, insensibil la slabiciunile celorlalti, atasat mai mult de aparente decat de o reala implinire, sincer, atitudine critica fata de autoritati, forteaza schimbari sociale, abuzeaza de pozitie, foloseste banii pentru a-si impune controlul.
Pasiv: are idei bune, dar asteapta ca altii sa le puna in practica, are aversiune fata de disciplina, in secret este critic si invidios fata de oamenii de succes, se asteapta ca oamenii sa reactioneze pozitiv la ideile sale, manifesta rezistenta fata de o responsabilitatea reala si fata de utilizarea puterii.
Echilibrat: constiinta de grup, abilitati mentale bine antrenate, incredere in intelepciunea propriei autoritati interioare, vizionar practic, foloseste abundenta materiala in scopuri spirituale, combina arta cu spiritul practic.

55 – Vointa divina

Asertiv: confunda revolta cu libertatea, evita responsabilitatea si angajamentul, pesimist si defetist, se complace in aceleasi obiceiuri proaste pentru care ii critica pe altii, excesiv de egocentric, considera ca opinia sa reflecta adevarul universal, isi justifica critica fata de altii ca revelatie, lipsit de rabdare.
Pasiv: proiecte entuziaste ce raman adesea la stadiul de intentie sau se soldeaza cu rezultate minime, da vina pe soarta pentru esecuri, rezista in mod pasiv la Vointa Divina, mania reprimata duce la actiuni agresive.
Echilibrat: cauta sa imbine vointa individuala cu cu Vointa Divina, inovator si inventiv, ii inspira pe ceilalti sa se manifeste original, pionier al unor miscari de gandire si reforma, ii incurajeaza pe ceilalti sa se desprinda de dependenta tribala si sa dobandeasca constiinta individuala, lider dinamic, vindecator, telepat, clarvazator, profet.

66 – Bucurie universala

Asertiv: forteaza confruntarea emotionala inainte ca ceilalti sa fie pregatiti, se pierde in emotii confuze, de disperare si descurajare, critic fata de fobiile si nesigurantele emotionale ale celorlalti, fals sentimental, se considera o figura mesianica, vaneaza slabiciunea emotionala a celorlalti.
Pasiv: incapabil sa-si recunoasca propriile blocaje emotionale, victima tacuta, se asteapta ca ceilalti sa ii ghiceasca starea de suferinta si durere, pune lipsa fericirii pe seama oamenilor si a evenimentelor.
Echilibrat: implicat in cauze sau institutii dedicate alinarii suferintelor umane, animale sau planetare, excelent consilier si terapeut, artist inspirat ce lucreaza la nivel de arhetipuri, aduce omenirii bucuria naturii si a ingerilor, transformare personala prin suferinta si sacrificiu, raza de lumina in intuneric.

77 – Gandire creativa

Asertiv: elitism intelectual, magie fara nici un beneficiu practic, martiraj, realitate autocreata, folosita ca justificare pentru a se eschiva de la responsabilitate, atitudine critica fata de schimbarile sociale, extremism in gandire si actiune, supraevaluarea emotiilor.
Pasiv: nesociabil si detasat, pesimist in legatura cu natura umana, se simte prins intr-un mediu necreativ, justifica incapacitatea de a-si transmite ideile prin faptul ca este “inaintea timpului sau”, vrea recunoastere, ii este teama de placerea fizica, neaga emotiile.
Echilibrat: poseda o gandire originala, ce il ajuta sa inoveze si sa inventeze noi sisteme in beneficiul umanitatii, impleteste intuitia cu stiinta si tehnologia, exploreaza noi teologii si filozofii de viata, cauta sa ii elibereze pe ceilalti de barierele autoimpuse.

88 – Cunoastere divina

Asertiv: complexul puterii, se delimiteaza de ceilalti printr-o atitudine trufasa, ii place sa ii provoace pe cei aflati in pozitii de autoritate; la extreme poate deveni destructiv, manifestand aroganta intelectuala, insinuandu-se pana in varf, afisand o atitudine de atotcunoscator si lansand atacuri dure contra unor institutii religioase si ideologice.
Pasiv: rezistenta pasiva la autoritate, lipsa de incredere in mesajele primite pe cale intuitiva, atribuie esecurile sale celor aflati la conducere, tendinte catre exagerarea meritelor si escrocherie, orb la sentimentele si convingerile interioare ale celorlalti.
Echilibrat: ii ajuta pe ceilalti sa isi imbunatateasca abilitatile de conducere, delega autoritatea in asa fel incat sa confere fiecaruia propriul simt al puterii, cauta sa lucreze in armonie cu legile superioare ale matematicii, lider in filosofiile metafizice, respecta integritatea si transparenta, dezvolta noi teorii de termodinamica, hidraulica si inginerie, utilizeaza puterea si autoritatea pentru a reforma lumea materiala in conformitate cu cerintele divine.

99 – Dragoste universala

Asertiv: are tendinta de a ramane impotmolit intr-un idealism siropos, vrea sa fie vazut ca un iubit ideal, in vreme ce neaga existenta unor interese egoiste, se foloseste de dinamica de grup pentru a evita responsabilitatea de sine, se straduie sa isi recunoasca si sa isi exprime emotiile, abordeaza relatiile cu ceilalti intr-o maniera nepractica.
Pasiv: impotmolit in mlastina durerii, a respingerii de sine si a negarii, incapabil sa inteleaga ca el este creatorul propriei nefericiri, zambeste politicos in vreme ce in secret invidiaza fericirea si bucuria altora.
Echilibrat: isi asuma mari sacrificii in numele omenirii, invata sa renunte si sa lase in urma toate iluziile personale, stapaneste tehnica de ridicare a constiintei de sine, are nevoie sa isi deschida inima intr-un mod practic, lucreaza cu pulsul mamei-pamant, serveste umanitatea cu compasiune, toleranta si iubire, vizionar, vindecator universal.

marți, 16 decembrie 2014

5 ceaiuri care-ți rezolvă problemele tenului

Foarte multe persoane beau ceai numai atunci când sunt răcite, fără să știe că o ceașcă cu ceai este plină cu antioxidanți, vitamine și minerale numai bune pentru ten. Cu ajutorul lui scapi de riduri, redai luminozitate tenului, vindeci de acneea sau îți catifelezi pielea.
Ceaiul verde, soluția pentru mai multe probleme
Ceaiul verde este, probabil, unul dintre cele mai bune ceaiuri din lume. Bogat în antioxidanti, aminoacizi, vitamine (A, B, C și E) și minerale (cupru, mangan, fosfor), ceaiul verde te ajută să tratezi tenul cu acnee, îți protejează pielea de razele ultraviolete, păstrează tenul tânăr, îi redă strălucirea. 

De asemenea, poți folosi ceaiul verde direct pe piele. După demachiere, înmoaie o dischetă demachiantă în ceai verde și șterge-ți tenul, mai ales dacă ai probleme cu acneea (este cunoscut efectul astringent, benefic în cazul porilor dilatați). Iar compresele aplicate cu regularitate în zona ochilor combat cearcănele.
Ceaiul negru îți hidratează tenul

Dacă visezi la un ten hidratat și luminos, trebuie să începi să bei ceai negru. Pentru persoanele cu părul închis la culoarea, ceaiul negru se folosește pentru a revigora nuanța. Se folosește o infuzie de ceai negru la ultima clătire. Dacă vrei să scapi de riduri, poți încerca să aplici comprese cu ceai negru, fără să clătești după.
Codițele de cireșe topesc celulita

Celulita este o problemă pentru foarte multe femei.
Iar pe lângă sport și o alimentație adecvată, putem să bem și ceai din codițe de cireșe deoarece au un efect diuretic şi proprietăţi depurative. Cu alte cuvinte, ele ajută la eliminarea rapidă a reziduurilor din sânge şi, implicit, a depozitelor de grăsime. 
Ceai de coada calului, bun pentru unghii și păr

Pentru frumusețea unghiilor și a părului este recomandat să consumi ceai de coada calului. Această plantă este una dintre cele mai bogate surse de siliciu, un element esențial pentru repararea țesuturilor. 
Ceaiul de tei și mentă, pentru un ten strălucitor

Dacă tenul tău este lipsit de strălucire, revigorează-l cu ceai de tei și mentă. Prepară o infuzie și las-o la răcit. Umezește o bucată de tifon cu acest ceai și las-o pe față, pentru 20 de minute. Repetă aceast ritual câteva zile la rând și vei observa că tenul tău va strălucii.

Nu uita că dacă vrei să vezi niște rezultate trebuie să consumi zilnic 2-3 cești de ceai. Indiferent de care sortiment alegi, nu lăsa să treacă o zi fără o cană cu ceai. 
sursa http://www.eva.ro de Alina Gavrilă

Pudra de cacao pentru sanatate: protejeaza inima, te apara de toxine si combate depresia

Pudra de cacao se obtine din semintele arborelui de cacao si, cu cat este mai pura, cu atat beneficiile sunt mai puternice.


Ce aport nutritional are pudra de cacao

Medicii sustin ca pudra de cacao este o alternativa sanatoasa la multe alte ingrediente pe care obisnuim sa le consumam, cum ar fi cafeaua cu frisca sau diverse sortimente de cafea cu arome. Doua lingurite de pudra de cacao iti furnizeaza 25 de calorii si 1,5 g grasime. Aceeasi cantitate de pudra de cacao iti ofera 14% din doza zilnica recomandata de fibre, 8% din doza zilnica recomandata de fier si 14% din doza zilnica recomandata de magneziu.

De asemenea, pudra de cacao contine o cantitate considerabila de antioxidanti puternici. Conform studiilor de specialitate, o cana de cacao fierbinte contine mai multi antioxidanti decat o cana de ceai sau un pahar de vin rosu.

Beneficiile pudrei de cacao

1. Previne bolile de inima

Un consum regulat de pudra de cacao te poate ajuta sa iti protejezi inima de boli. Ingredientele active din cacao imbunatatesc cu pana la 30% circulatia sangelui, scad tensiunea arteriala, arterele devin mai rezistente, iar depunerile de colesterol rau incep usor, usor sa se micsoreze. Astfel, crestere nivelul de colesterol bun, iar inima ta devine mai puternica in fata amenintarilor.

2. Scade riscul de cancer

Datorita continutului ridicat de antioxidanti, pudra de cacao poate reduce considerabil riscul de cancer, deoarece protejeaza celulele impotriva radicalilor liberi. Unul dintre tipurile de cancer tinut la distanta de pudra de cacao este cel intestinal.

3. Scade riscul de diabet

Pudra de cacao, care se regaseste din plin si in ciocolata amara, este un ingredient excelent impotriva diabetului, datorita magneziului pe care il contine. Acest oligoelement este esential in procesul transformarii glucozei in energie. Cu cat nivelul de magneziu din organism este mai mare, cu atat riscul inflamatiei si cel al rezistentei la insulina scade.

4. Combate depresia

Studiile privind beneficiile pudrei de cacao arata ca aceasta are capacitatea de a imbunatati memoria, de a combate stresul, surmenajul psihic si depresia, printre altele. Astfel, persoanele care trec printr-o perioada dificila, sunt stresate si au tendinte depresive ar trebui sa consume 2 cani de cacao pe zi.

5. Curata ficatul de toxine

Pudra de cacao ese eficienta in detoxifierea ficatului, dar si in imbunatatirea tranzitului intestinal.

6. Amana imbatranirea pielii

Un consum regulat de pudra de cacao poate contribui la imbunatatirea aspectului pielii si la amanarea imbatranii. Acest beneficiu provine din antioxidantii care se regasesc in pudra fina de cacao. Acestia protejeaza pielea de efectele nocive ale radicalilor liberi si grabesc regenerarea celulara.

Precautii in consumul de pudra de cacao

Pudra de cacao poate fi consumata in lapte degresat sau poate fi adaugata in diverse preparate. Desi are o multime de beneficii pentru sanatate, este recomandat sa nu faci abuz de pudra de cacao, intrucat contine grasimi si zahar care ar putea duce la ingrasare.

Autor: Laura Galan SURSA 
http://www.ele.ro

luni, 15 decembrie 2014

Semne care iti arata ca imunitatea ta este scazuta

Unii oameni sunt raciti de la inceputul sezonului rece pana primavara tarziu. Altii insa, nu au niciodata astfel de probleme. Cercetarile arata ca vulnerabilitatea la raceala si gripa deriva de la deprecierea sistemului imunitar.  


Potrivit specialistilor, organismul ne trimite mai multe semnale de alarma atunci cand imunitatea a scazut. De asemenea, unele obiceiuri zilnice ne pot afecta sistemul imunitar. Iata 7 dintre acestea:

Ai luat in greutate

Excesul de kilograme este daunator nu doar pentru inima, creier sau alte organe, ci si pentru sistemul imunitar. De exemplu, dintre persoanele care se imbolnavesc de gripa noua, cele mai multe au probleme cu greutatea. Excesul ponderal poate provoca dezechilibre hormonale si inflamatii care impiedica sistemul imunitar sa lupte impotriva infectiilor.

Ai mereu nasul uscat

Oricat de neplacut ar parea, un nas care curge te apara, de fapt, impotriva racelii si gripei. Mucusul atrage virusurile, care in felul acesta, ies din organism. Asaltul germenilor este mult mai simplu in cazul in care caile nazale sunt uscate. O solutie salina sau un umidificator te pot ajuta daca uscaciunea nazala constituie o problema temporara. Daca aceasta este cronica, mergi neaparat la medic pentru a descoperi care este cauza.

Esti mereu stresata

Nu este deloc o coincidenta faptul ca racesti dupa o perioada mai agitata la serviciu. Potrivit unui studiu al American Psychological Association, stresul pe termen lung slabeste sistemul imunitar. De asemenea, daca devii stresata atunci cand ai racit, simptomele se inrautatesc.

Esti mereu racita

In medie, un adult raceste intre 1-3 ori intr-un sezon, iar raceala dureaza 3-4 zile. Daca racesti mai des de atat, inseamna ca rezistenta ta la imbolnaviri este scazuta si ar trebui sa te gandesti la solutii pentru intarirea imunitatii. Una dintre acestea ar fi sa ai grija la alimentatie. Vitaminele care sustin activitatea sistemului imunitar sunt:

  • vitamina C: aportul zilnic recomandat este de 200 mg, pe care le poti gasi intr-un ardei rosu de marime medie, doua portocale sau un grapefruit, 100 g de patrunjel;
  • vitamina A: aportul zilnic recomandat este de 800 micrograme, pe care le poti procura din morcovi, ficat, peste, ou, unt.

Mineralele de care ai nevoie sunt:

  • zinc - 10 mg pe zi, il gasesti in fructe de mare, seminte de dovleac, paine si cereale integrale;
  • seleniu - 55 micrograme/zi. Surse principale: nuci, paine, peste, carne, oua.
Iti place sa mananci dulce

Zaharul nu este periculos doar pentru silueta. Un studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition arata ca 100 g de zahar consumat zilnic impiedica leucocitele sa lupte impotriva bacteriilor pentru mai mult de cinci ore de la consumarea alimentului dulce.

Nu bei suficienta apa

Nu degeaba doctorii recomanda cresterea consumului de lichide atunci cand suntem bolnavi. Organismul uman are nevoie sa fie bine hidratat pentru a putea elimina toxinele. Pe langa apa, ceaiurile mai pot fi de ajutor. Cantitatea de lichide consumata difera de la o persoana la alta. Urina de un galben pal este un semn ca organismul tau este suficient de hidratat.

Bei apa de la robinet

In SUA, de exemplu, s-a descoperit ca apa de la robinet contine arsenic mult peste nivelul admis. Aceasta substanta a fost legata de cateva tipuri de cancer si s-a descoperit ca afecteaza si raspunsul sistemului imunitar la virusul AH1N1. Cercetatorii de la Dartmouth Medical School au facut un experiment cu soareci de laboratori: i-au infectat cu virusul gripei porcine si i-au impartit in doua grupuri. Primul grup de soareci a consumat apa infestata cu arsenic timp de cinci saptamani, iar sistemul imunitar al cobailor a luptat cu greu impotriva virusului. Multi dintre ei au murit. Soarecii care nu au baut aceasta apa, s-au imbolnavit, dar si-au revenit mult mai usor. 

Nici la noi apa de la robinet nu este cea mai buna pentru consum. De aceea, pentru a evita imbolnavirile, specialistii recomanda consumul apei imbuteliate sau achizitionarea unui dispozitiv de filtrare a apei.


Sfaturi de care sa tii cont in sezonul rece

Alaturi de alimentatia corecta, alte cateva conditii trebuie respectate pentru a-ti pastra un sistem imunitar puternic si pentru a te bucura de o iarna linistita:

  • imbracamintea calduroasa, adecvata conditiilor meteo;
  • miscarea: nimic nu se compara cu libertatea de miscare pe care o ofera sezonul calduros, insa, chiar daca plimbarile lungi nu mai sunt o optiune pentru toti, nu inseamna ca trebuie sa renunti la sport. Poti frecventa o sala de fitness sau un bazin de inot;
  • odihna suficienta este esentiala pentru un organism rezistent;
  • respectarea regulilor de igiena: evitarea contactului cu persoane bolnave, spalatul frecvent al mainilor etc.

vineri, 12 decembrie 2014

Healthy Cooking Oils – The Ultimate Guide

Chef Cooking in KitchenBy Kris Gunnars  surshttp://authoritynutrition.com

You have many options when it comes to selecting fats and oils for cooking.
But it’s not just a matter of choosing oils that are healthy, but also whether they stay healthyafter having been cooked with.

The Stability of Cooking Oils

When you’re cooking at a high heat, you want to use oils that are stable and don’t oxidize or gorancid easily.
When oils undergo oxidation, they react with oxygen to form free radicals and harmful compounds that you definitely don’t want to be consuming.
The most important factor in determining an oil’s resistance to oxidation and rancidification, both at high and low heat, is the relative degree of saturation of the fatty acids in it.
Saturated fats have only single bonds in the fatty acid molecules, monounsaturated fats have one double bond and polyunsaturated fats have two or more.
It is these double bonds that are chemically reactive and sensitive to heat.
Saturated fats and monounsaturated fats are pretty resistant to heating, but oils that are high in polyunsaturated fats should be avoided for cooking (1).
Alright, now let’s discuss each type of cooking fat specifically.

The Winner: Coconut Oil

Coconut Oil
When it comes to high heat cooking, coconut oilis your best choice.
Over 90% of the fatty acids in it are saturated, which makes it very resistant to heat.
This oil is semi-solid at room temperature and it can last for months and years without going rancid.
Coconut oil also has powerful health benefits. It is particularly rich in a fatty acid called Lauric Acid, which can improve cholesterol and help kill bacteria and other pathogens (234).
The fats in coconut oil can also boost metabolism slightly and increase feelings of fullness compared to other fats. It is the only cooking oil that made it to my list of superfoods (567).
Fatty Acid Breakdown:
  • Saturated: 92%.
  • Monounsaturated: 6%.
  • Polyunsaturated: 1.6%.
Make sure to choose virgin coconut oil. It’s organic, it tastes good and it has powerful health benefits.
The saturated fats used to be considered unhealthy, but new studies prove that they are totally harmless. Saturated fats are a safe source of energy for humans (8910).

Butter

Butter
Butter was also demonized in the past due to its saturated fat content.
But there really is no reason to fear real butter. It’s the processed margarine that is the truly awful stuff (11).
Real butter is good for you and actually fairly nutritious.
It contains Vitamins A, E and K2. It is also rich in the fatty acids Conjugated Linoleic Acid (CLA) and Butyrate, both of which have powerful health benefits.
CLA may lower body fat percentage in humans and butyrate can fight inflammation, improve gut health and has been shown to make rats completely resistant to becoming obese (1213141516).
Fatty Acid Breakdown:
  • Saturated: 68%.
  • Monounsaturated: 28%.
  • Polyunsaturated: 4%.
There is one caveat for cooking with butter. Regular butter does contain tiny amounts of sugars and proteins and for this reason it tends to get burned during high heat cooking like frying.
If you want to avoid that, you can make clarified butter, or ghee. That way, you remove the lactose and proteins, leaving you with pure butterfat.
Here’s a great tutorial on how to clarify your own butter.
Make sure to choose butter from grass-fed cows. This butter contains more Vitamin K2, CLA and other nutrients, compared to butter from grain-fed cows.

Olive Oil

Olive Oil
Olive oil is well known for its heart healthy effects and is believed to be a key reason for the health benefits of the mediterranean diet.
Some studies show that olive oil can improve biomarkers of health.
It can raise HDL (the good) cholesterol and lower the amount of oxidized LDL cholesterol circulating in your bloodstream (1718).
Fatty Acid Breakdown:
  • Saturated: 14%.
  • Monounsaturated: 75%.
  • Polyunsaturated: 11%.
Studies on olive oil show that despite having fatty acids with double bonds, you can still use it for cooking as it is fairly resistant to the heat (19).
Make sure to choose quality Extra Virgin Olive Oil. It has much more nutrients and antioxidants than the refined type. Plus it tastes much better.
Keep your olive oil in a cool, dry, dark place, to prevent it from going rancid.

Animal Fats – Lard, Tallow, Bacon Drippings

Bacon
The fatty acid content of animals tends to vary depending on what the animals eat.
If they eat a lot of grains, the fats will contain quite a bit of polyunsaturated fats.
If the animals are pastured raised or grass-fed, there will be more saturated and monounsaturated fats in them.
Therefore, animal fats from animals that are naturally raised are excellent options for cooking.
You can buy ready-made lard or tallow from the store, or you can save the drippings from meat to use at a later time. Bacon drippings are especially tasty.

Palm Oil

Cut Oil Palm Fruit
Palm oil is derived from the fruit of oil palms.
It consists mostly of saturated and monounsaturated fats, with small amounts of polyunsaturates.
This makes palm oil a good choice for cooking.
Red Palm Oil (the unrefined variety) is best. It is also rich in Vitamins E, Coenzyme Q10 and other nutrients.
However, some concerns have been raised about the sustainability of harvesting palm oil, apparently growing these trees means less environment available for Orangutans, which are an endangered species.

Avocado Oil

Avocado
The composition of avocado oil is similar to olive oil. It is primarily monounsaturated, with some saturated and polyunsaturated mixed in.
It can be used for many of the same purposes as olive oil. You can cook with it, or use it cold.

Fish Oil

Fish oil is very rich in the animal form of Omega-3 fatty acids, which are DHA and EPA. A tablespoon of fish oil can satisfy your daily need for these very important fatty acids.
Cod Fish
The best fish oil is cod fish liver oil, because it is also rich in Vitamin D3, which a large part of the world is deficient in.
However, due to its high concentration of polyunsaturated fats, fish oil should neverbe used for cooking. It’s best used as a supplement, one tablespoon per day. Keep in a cool, dry and dark place.

Flax Oil

Flax Seeds
Flax oil contains lots of the plant form of Omega-3, Alpha Linolenic Acid (ALA).
Many people use this oil to supplement with Omega-3 fats.
However, unless you’re vegan, then I do recommend that you use fish oil instead.
Evidence shows that the human body doesn’t efficiently convert ALA to the active forms, EPA and DHA, of which fish oil has plenty (20).
Due to the large amount of polyunsaturated fats, flax seed oil should NOT be used for cooking.

Canola Oil

Rapeseed Oil
Canola oil is derived from rapeseeds, but the euric acid (a toxic, bitter substance) has been removed from it.
The fatty acid breakdown of canola oil is actually fairly good, with most of the fatty acids monounsaturated, then containing Omega-6 and Omega-3 in a 2:1 ratio, which is perfect.
However, canola oil needs to go through very harshprocessing methods before it is turned into the final product.
Check out this video to see how canola oil is made. It is very disgusting and involves the toxic solvent hexane (among others) – I personally don’t think these oils are suitable for human consumption.

Nut Oils and Peanut Oil

Nuts
There are many nut oils available and some of them taste awesome.
However, they are very rich in polyunsaturated fats, which make them a poor choice for cooking.
They can be used as parts of recipes, but do not fry or do any high heat cooking with them.
The same applies to peanut oil. Peanuts technically aren’t nuts (they’re legumes) but the composition of the oil is similar.
There is one exception, however, and that is macadamia nut oil, which is mostly monounsaturated (like olive oil). It is pricey, but I hear it tastes awesome.
If you want, you can use macadamia oil for low- or medium-heat cooking.

Seed- and Vegetable Oils

Vegetable Oils
Industrial seed and vegetable oils are highly processed, refined products that are way too rich in Omega-6 fatty acids.
Not only should you not cook with them, you should probably avoid them altogether.
These oils have been wrongly considered “heart-healthy” by the media and many nutrition professionals in the past few decades.
However, new data links these oils with many serious diseases, including heart disease and cancer (212223).
Avoid all of them:
  • Soybean Oil
  • Corn Oil
  • Cottonseed Oil
  • Canola Oil
  • Rapeseed Oil
  • Sunflower Oil
  • Sesame Oil
  • Grapeseed Oil
  • Safflower Oil
  • Rice Bran Oil
One study also looked at common vegetable oils on food shelves in the U.S. market and discovered that they contain between 0.56 to 4.2% trans fats, which are highly toxic (24).
It’s important to read labels. If you find any of these oils on a packaged food that you are about to eat, then it’s best to purchase something else.

How to Take Care of Your Cooking Oils

To make sure that your fats and oils don’t go rancid, it is important to keep a few things in mind.
Don’t buy large batches at a time. Buy smaller ones, that way you will most likely use them before they get the chance to damage.
When it comes to unsaturated fats like olive, palm, avocado oil and some others, it is important to keep them in an environment where they are less likely to oxidize and go rancid.
The main drivers behind oxidative damage of cooking oils are heat, oxygen and light.
Therefore, keep them in a cool, dry, dark place and make sure to screw the lid on as soon as you’re done using them.