cautare pe blog

vineri, 14 noiembrie 2014

Ceai de ghimbir – proprietăţi digestive şi antistres dovedite!

Autor: Paula Rotaru sursa http://www.csid.ro

Ceaiul de ghimbir este un remediu utilizat de mii de ani în medicinaayurvedică şi are efecte excelente în combaterea indigestiei, a migrenelor şi a răcelilor de sezon.
Unele persoane folosesc ghimbirul pentru a scăpa de infecţiile respiratorii, de bronşită, tuse, crampe menstruale, artrită sau dureri musculare, iar în unele părţi ale lumii, ceaiul de ghimbir sub formă de comprese este utilizat în tratarea arsurilor pielii.

Ceai de ghimbir - Mod de preparare

Este foarte important să se consume rădăcina proaspătă de ghimbir, nu pliculeţele cu prafuri destul de incerte ca origine. Găseşti în supermarket astfel de bucheţele de ghimbir, care nu sunt scumpe şi nici nu se oxidează foarte repede.
Preparare: se ia o bucată de rădăcină (aproximativ 5 cm), se spală bine sub jet de apă rece, se dă prin răzătoare. Se pune la fiert un litru de apă şi când fierbe apa se adaugă ghimbirul răzuit. Se lasă să fiarbă timp de un minut, apoi se stinge focul şi se lasă acoperit 30 de minute, după care se strecoară şi se consumă în funcţie de necesităţi.
Ceaiul de ghimbir se consumă îndulcit cu miere, cu adaos de suc de lămâie sau cumentă şi are un gust iute, dar foarte plăcut papilelor gustative.
sus

Ceai de ghimbir - Substanţe active şi proprietăţi

Rădăcina de ghimbir este bogată în potasiu, zinc, calciu, cupru şi magneziu,vitaminele B6, C şi D, precum şi uleiuri esenţiale cu multiple proprietăţi benefice, cum este gingerol, cineol, elemen, borneol, bisabolen, curcumen, phelladrene – au efect afrodisiac, acţionează ca tonic general şi înlătură oboseala şi toxinele accumulate în organism.
Potrivit ultimelor studii în domeniul medical, ceaiul de ghimbir dispune de efecte benefice asupra organismului: antiemetic, antiseptic, expectorant, antifungic, antiviral, analgezic, hipotensiv, antispasmodic, antiinflamatorii, antibacterian, antifebril şi antiagregant  plachetar.
sus

Ceai de ghimbir – Beneficii

Combate disconfortul digestiv prin îmbunătăţirea absorbţiei de substanţe benefice din alimente şi prevenirea supraalimentaţiei. Prin urmare, ceaiul de ghimbir consumat după mesele îmbelşugate de Paşte este excelent pentru recăpătarea controlului asupra digestiei.
În plus, consumat zilnic, ceaiul de ghimbir poate preveni apariţia diareei, a flatulenţelor, a balonării şi a indigestiei datorită substanţelor chimice din compoziţia sa, care tonifiază musculatura tractului digestiv, şi împiedică nivelul crescut de acid gastric, care poate cauza arsuri stomacale.
Întăreşte sistemul imunitar datorită cantităţii mari de antioxidanţi, care reduc riscul de infecţii sau afecţiuni. De exemplu, o ceaşcă de ceai de ghimbir consumată zilnic poate reduce semnificativ riscul de accident vascular cerebral deoarece substanţele active din ghimbir blochează depozitarea grăsimilor pe artere, reduc nivelul de cholesterol rău şi ajută la prevenirea diferitelor forme de cancer.
De asemenea, ceaiul de ghimbir este extrem de eficient în tratarea răcelilor datorită faptului că decongestionează căile nazale superioare, umezeşte muscoasa gâtului, ajutând astfel la ameliorarea tusei, şi favorizează expectoraţia, care grăbeşte astfel procesul de vindecare. În plus, ameliorează simptomele supărătoare ale alergiilor.
Ceaiul de ghimbir este excelent şi pentru o bună circulaţie a sângelui, previne formarea cheagurilor şi ajută la transportul oxigenului şi asubstanţelor nutritive către toate organele vitale din corp, inclusiv către penis (de unde şi efectul afrodisiac). Aminoacizii şi mineralele din rădăcina de ghimbir promovează de asemenea nivelul de eritrocite, drept urmare este reduc riscul de boli cardiovasculare.
Dacă porneşti la drum lung iar maşina sau avionul îţi provoacă rău de mişcare, ceaiul de ghimbir este soluţia ideală. O ceaşcă de ceai înainte de a te urca în maşină este perfect pentru a reduce nivelul de stres responsabil cu apariţia senzaţiei de rău de mişcare. De asemenea, gingerolul poate bloca anumiţi chemoreceptori în zona cerebrală, astfel încât este blocată senzaţia de greaţă sau vomă.
Ceaiul de ghimbir face minuni şi în ceea ce priveşte sănătatea articulaţiilor, prevenind mult temuta artrită reumatoidă. Substanţele chimice din ghimbir ţin în frâu enzimele COX-1 şi COX-2, responsabile de apariţia inflamaţiilor în organism. De asemenea, aceste substanţe pot fi utile în tratarea migrenelor, a osteoartritei, a durerilor de spate sau a crampelor musculare. Mare grijă însă la consumul de ghimbir în combinaţie cu medicamente non-steoridiene, deoarece există riscul crescut de sângerări şi alte efecte adverse.
Pentru persoanele care se confruntă cu afecţiunea numită picior de atlet, o boală cutanată localizată între degetele de la picioare, pot face băi cu ceai de ghimbir, care ajută la reducerea senzaţiei de mâncărime, a arsurilor şi a umflăturilor din zona respectivă.
Şi crampele menstruale îşi găsesc rezolvarea în ceaiul de ghimbir. Şi nici măcare nu trebuie să-l bei. E demonstrate ştiinţific că o compresă îmbibată în ceai de ghimbir şi aplicată pe regiunea inferioară a abdomenului poate ameliora durerile şi relaxează musculatura.
Iar dacă preferi totuşi să bei o ceaşcă de ceai de ghimbir, află că te ajută să scapi de stres şi are un excelent efect energizant, motiv pentru care nu îţi recomandăm să îl consumi seara, ci doar dimineaţa, la primele ore, pentru a face faţă cu brio tuturor sarcinilor de serviciu şi nu numai.
sus

Ceai de ghimbir – Contraindicaţii

Consumul de ceai de ghimbir este contraindicat bolnavilor cu afecţiuni renaledeoarece poate agrava problemele existente.
Deşi medicina tradiţională sugerează ca femeile însărcinate să bea zilnic o ceaşcă de ceai de ghimbir în primul trimestru de sarcină (pentru a scăpa de greţurile matinale), nu există până în momentul de faţă rezultate bine argumentate care să demonstreze că nu există nici un efect advers asupra fătului. Prin urmare, gravidele care se confruntă cu greţuri matinale sunt sfătuite să consulte un medic înainte de a consuma ceai de ghimbir.
De asemenea, trebuie evitat cu orice preţ consumul în exces de ceai de ghimbir deoarece în loc să facă bine digestiei, o poate afecta şi poate da naştere unor simptome neplăcute precum sindromul de gură uscată, diaree, greaţă sau arsuri în capul pieptului, precum şi hiperaciditate gastrică.
Mare atenţie în cazul diabeticilor deoarece ghimbirul consumat în exces poare reduce drastic nivelul de zahâr din sânge cauzând hipoglicemie.
Iar dacă urmaţi un tratament medicamentos cu analgezice - precum aspirina sau ibuprofenul - sau antihipertensive, evitaţi ceaiul de ghimbir deoarece scade tensiunea arterială şi poate cauza palpitaţii, dar şi sângerări neobişnuite.
De asemenea, evitaţi să consumaţi ceai de ghimbir o perioadă dacă urmaţi să fiţi supus unei intervenţii chirurgicale. Se pare că substanţele din această plantă interferează cu cele din cadrul unei anestezii generale şi astfel este anulat efectul dorit. Tocmai din acest motiv, medicii recomandă încetarea administrării de ghimbir, sub orice formă, cu cel puţin o săptămână înainte de o intervenţie chirurgicală.

miercuri, 12 noiembrie 2014

Află la ce nivel al Dezvoltării Personale eşti

Ce este conştiinţa:

Conştiinţa este un „Sentiment, intuiție pe care ființa umană o are despre propria existență”, sau “Formă de reflectare psihică a realității, proprie oamenilor, produs al activității creierului uman”. Deci practic conştiinţa este ceea ce crezi despre tine şi lumea din jur. Propria percepţie a realităţii. Aşadar, aş putea spune că există câte o realitate pentru fiecare om în parte.

David R. Hawkins a ierarhizat în cartea sa “Putere versus Forţă”, conştiinţa umană.
Înainte de a vedea care sunt nivelurile conștiinței vreau sa facem următorul test. Practic e un set de 16 întrebări. Aşadar..
Răspunde cu DA sau NU la următoarele întrebări:
  1. Te urăşti pe tine sau pe cei din jur?
  2. Te consideri un om păcătos?
  3. Crezi că totul e în afara controlul tău?
  4. Te simţi deprimat câteodată?
  5. Te uiți la TV sau citeşti ziare?
  6. Eşti dependent de vreo ceva în viaţa ta? (bani, putere, alcool, ţigări, nevoia de validare, etc.)
  7. Simţi deseori că nu ești tratat corect?
  8. Continui să te contrazici chiar dacă în adâncul tău ştii că nu ai dreptate?
  9. Crezi ca viaţa este plictisitoare şi nu-ţi oferă prea multe posibilităţi?
  10. Iei acţiune în mod constant şi munceşti din greu?
  11. E greu pentru tine să fii organizat?
  12. Este vreun aspect al vieţii tale pe care nu-l poţi controla?
  13. Te emoţionezi câteodată?
  14. Simţi emoţii negative? (tristeţe, nervozitate, ură, invidie)
  15. De cele mai multe ori iei decizii bazate pe gândirea logică?
  16. Crezi că e important să ai unele lucruri materiale?
Calculează-ţi scorul numărând toate DA-urile. Sunt 16 întrebări deci 16 niveluri ale conştiinţei.
Şi acum interpretarea

Dacă scorul tău e între 1 şi 4 înseamnă că ești avansat în dezvoltarea personală. Asta înseamnă că ai înţeles conceptele principale ale îmbunătăţirii de sine şi tot ce trebuie să faci este să îţi perfecţionezi cunoștințele. Felicitări!

Dacă scorul e 1 eşti în..
..nivelul de Pace al conştiinţei. Acesta este de fapt al doilea nivel. Primul esteIluminarea, unde umanitatea se întâlneşte cu divinitatea. Este nivelul lui Iisus, Buddha sau Krishna. Nivelul de Pace este atins de o persoană la 10 milioane.
Dacă ai 2 puncte esti..
pe nivelul Bucuriei al conștiinței. Acest nivel este stăpânit în general de sfinți şi lideri spirituali. Cei din acest nivel simt bucurie mereu, orice ar face. La acest nivel nici nu mai e necesar să-ţi faci planuri sau să-ţi stabileşti obiective, pentru că mergi mai mult pe intuiţie. Expansiunea conştiinţei tale te face să trăieşti la un nivel mult mai înalt.
Dacă scorul tau e 3 esti..
…pe nivelul Dragostei al conştiinţei. În acest nivel simţi iubire necondiţionată pentru toată lumea şi vrei să-ţi dedici viaţa să-i ajuţi pe alţii. Acest nivel este atins de 1 la 250 de persoane, în tot decursul vieţii lor.
Dacă ai spus de 4 ori da, atunci esti…
… pe nivelul Raţiunii al conştiinţei . Acesta este nivelul lui Einstein sau Freud. Fiind în acest nivel simţi că trebuie şi poţi să aduci contribuţii importante lumii. Tot ce trebuie să faci este să-ţi foloseşti abilităţile în mod inteligent şi să capeţi alte cunoştinţe care te-ar ajuta să-ţi duci la îndeplinire toate planurile.

Dacă ai adunat între 5 şi 8 puncte eşti pe nivelul avansat-intermediar în ceea ce priveşte dezvoltarea ta personală.  Asta înseamnă că ai înţeles unele concepte ale îmbunătăţirii de sine şi trebuie să le aprofundezi dacă vrei să avansezi.

Aşadar,
Dacă ai adunat 5 puncte esti…
…la nivelul Acceptare al conştiinţei. Acceptare în sensul de „acceptare a responsabilității” pentru rolul tău în lume. Acesta este nivelul în care începi să-ţi setezi şi să-ţi îndeplineşti obiectivele. Este un nivel  foarte interesant pentru că începi să vezi lumea ca pe un loc plin de oportunități şi provocări.
6 puncte înseamnă…
…nivelul Bunăvoinţei.  La acest nivel începi să simţi că poți fi în controlul vieţii tale. Încet te obişnuieşti cu ideea că e posibil să-ţi schimbi realitatea pe care o ştii acum.
7 puncte…
…nivelul Neutru al conștiinței. La acest nivel simţi că nimic nu te afectează. Lucruri care te enervau acum numai au nici un impact asupra ta. Începi să nu te mai împotriveşti ci să te laşi dus de val. Pentru a avansa trebuie să înțelegi mai bine viaţa si pe tine însuţi.
8 puncte…
…nivelul Curajului al conştiinţei. Acesta este un nivel eliberator de la nivelurile în care majoritatea sunt blocaţi. Acesta este primul nivel mai înalt de conștiință. Felicitări! În acest nivel simţi curaj şi control. Acum vezi viaţa ca fiind provocatoare mai degrabă, în loc de copleşitoare.

Dacă punctajul tău e între 9 şi 12 eşti la nivel intermediar în dezvoltarea ta personală. Aproximativ 85% din oameni se afla la acest nivel. Ar trebui să încerci să-ţi creşti nivelul de conştientizare schimbând sau ieşind din zona de confort. Va fi foarte greu pentru că îi vezi pe toţi la fel ca tine.

Dacă ai obţinut 9 puncte conştiinţa ta e la…
…nivelul Mândriei. Acest nivel poate fi foarte derutant. Deşi te simţi în control, nu e chiar aşa. De fapt simţi ca-şi lipseşte ceva şi ar trebui să încerci să ieşi din această stare. Acest nivel poate duce la discriminarea altora sau să te identifici complet cu credinţe limitatoare. Ar trebui să înţelegi că ești rezultatul gândurilor tale şi dacă eşti invidios pe alţii, tot ce faci este să te răneşti singur.
la 10 puncte e…
…nivelul Mâniei al conştiinţei. Acesta nu e un nivel rău totuşi. Începi să devii nervos pentru că vezi că nu poţi să-ţi îndeplineşti obiectivele. Acest nivel te poate împinge să-ţi creşti nivelul de conştiinţă şi să faci ceea ce ţi-ai propus. Va trebui să munceşti un pic pentru asta.
la 11 puncte…
…nivelul Dependenţei. Cei din acest nivel se ataşează foarte uşor oameni, bani, alcool, țigări, droguri şi alte lucruri materiale. Nu este uşor să avansezi de aici dar cu puţin efort e posibil. Ar trebui să înveţi să-ţi controlezi mintea, pentru că acum gândurile te controlează pe tine.
12 este…
…nivelul Fricii al conştiinţei. Aici sunt blocaţi majoritatea. Probabil că te uiţi zilnic la TV şi citeşti ziare. Tot ce-ţi intră în cap sunt informaţii selectate de alţii, de aceea simţi că totul e în afara controlului tău. Fă-ţi o favoare şi renunţă la doza zilnică de programe media. Dacă nu vrei să rămâi în turmă, îţi sugerez să citeşti cărţi ca „De la idee la bani” de Napoleon Hill sau „Tată bogat, tată sărac” de Robert Kiyosaki . Aceste cărţi te vor trezi şi-ţi vor arăta de ce majoritatea nu ating succesul şi libertatea financiară.

Dacă ai adunat între 13 şi 16 puncte eşti începător în procesul dezvoltării personale. Este extraordinar că ești interesat să te dezvolţi. Va trebui să muncești mult să te dezvolţi din acest nivel.

Așadar, 13 puncte…
nivelul Durerii al conștiinței. Poţi cădea în acest nivel când îţi moare cineva drag. Mai poţi cădea dacă devii depresiv. Îţi trebuie un timp să-ţi revii şi să atingi un nivel mai înalt al conştiinţei.
14 puncte…
…nivelul Apatie al conștiinței. Aici te simţi constant supărat sau deprimat. Crezi că totul e în afara controlului tău şi că ești o persoană neajutorată. Ar trebui să înţelegi cum funcţionează puterea gândului. În acest fel vei scăpa de gândurile negative şi te vei lăsa înconjurat de evenimente pozitive.
15 puncte…
Nivelul Vinei al conştiinţei. Acesta este nivelul în care te simţi vinovat pentru ceva ce ai facut. Nu e ceva trecător. E o vină apăsătoare pe care o simţi continuu. Nu e un nivel prea plăcut în care să fii şi ar trebui să ieşi din el încercând să te ierţi pentru orice ai fi făcut. Încearcă să-ţi exprimi recunoştinţa pentru lucrurile bune din viaţa ta şi nu fi prea dur cu tine.
Si în final, nivelul 16…
…nivelul Ură al conştiinţei. Acesta e cel mai slab nivel al conştiinţei. În acest nivel te urăşti pe tine si pe cei din jur.  Nu mai găseşti nici un scop în a trăi şi probabil te gândești să te sinucizi. Mulţi prizonieri sunt la acest nivel. Ar trebui să te distanţezi de influențe negative şi să-ţi începi viaţa de la 0. Ar trebui să găseşti modalităţi să-ţi îmbunătăţeşti viaţa, de exemplu prin a-ţi plănui obiective pozitive.
Practic felul cum te simţi în situaţiile normale de zi cu zi, îţi dă nivelul de conştiinţă la care ești in prezent, însă pot apărea fluctuaţii. De exemplu, atunci când eşti pus într-o situaţie de stres sau presiune, poţi să devii paranoic şi să te închizi in tine (Frica),  poţi să începi sa ţipi la lume (Mânia) sau poate devii defensiv (Mândria). Acela e nivelul minim la care poţi fi. Sau dacă experimentezi ceva ce-ţi place foarte mult, atunci te poţi simţi încurajat să faci mai mult(Nivelul Curajului) şi poţi vedea lumea ca o lume plină de oportunităţi (nivelul Acceptare) sau poate pentru un moment, poţi simţi Bucuria. Chiar dacă foarte puţini ajung cu adevărat la acest nivel asta nu înseamnă că nu poţi  tinde spre aşa ceva.
Totul din jurul tău poate avea efect asupra nivelului de conştiinţă. Televizorul, filmele, cărțile, siturile pe care le vizitezi, persoanele pe care le cunoşti, lucrurile pe care le vizitezi, obiectele din jurul tău, chiar şi mâncarea. Ştirile, de exemplu, sunt predominate de informaţii care se încadrează la nivelurile de frica sau dorință. Dacă tu eşti la un nivel mai înalt, acestea ţi-l va diminua.
Cel mai important lucru pe care putem să-l facem este să ne ridicam nivelul individual de conştiinţă. Când facem acest lucru, răspândim niveluri mai înalte şi celor din jurul nostru. Ţine minte, 85 % din populaţie se află sub nivelul curajului. Dacă am avea curajul să trăim cu toţii măcar la nivelul curajului..ce lume minunată am avea.
Tu la ce nivel esti? sursa http://onouaperspectiva.wordpress.com

marți, 11 noiembrie 2014

”Psiho capcanele gândirii”


citind un articol (observand un tip de capcana a gandirii) mi-am adus aminte de d-na psiholog din liceu, care m-a invatat ce nu ne-ar fi invatat nici la ora de psihologie ... probabil era timpul sa imi amitesc de ele .. si sa incep sa nu le mai comit .. cu totii le comitem cand vine vorba de latura noastra subiectiva sau egoista
asa ca e timpul pt o recapitulare, un google it si iata:
----------------------------------

Georgio Nardone, autorul unor tehnici deosebite de psihoterapie strategică(pe care vi l-am prezentat deja), consideră că problema esenţială a fiinţelor umane se naşte din iraţionalitatea lor, aceasta fiind sursa gropilor pe care fiinţele şi le sapă singure. Capcanele în care noi picăm fără să fim conştienţi de ele în cea mai mare parte  timpului au fost definite de Nardone ca avâd două forme; psiho capcane ale gândirii şi psihocapcane ale acţiunii, pnetru care există şi ”psio soluţii”! Cu alte cuvinte, gândim greşit şi devenim victimele propriilor noastre raţionamente, pe de o parte, iar pe de altă parte acţionăm greşit şi devenim victimele propriilor acţiuni. Dacă gropile pe care le săpăm în minţile şi-n vieţile noastre nu-s atât de adânci încât să avem nevoie de ajutor de specialitate, precum psihoterapia, sau psihiatria, dacă adâncimea şi intensitatea problemei noastre se situează în limite acceptabile, avem în noi înşine puterea de a renunţa la soluţiile falimentare, care ne-au rătăcit într-o situaţie nefericită, într-o stare de tulburare sau într-o problemă de viaţă, de orice natură ar fi aceestea. Nardone crede că există ”psiho capcane universale ale gândirii”(pe acestea el îşi fundamentează teoria şi tehnicile terapeutice), pe care, recunoscându-le, putem să ieşim din majoritatea problemelor noastre. Nu-i vorba doar de concepte care operează strict la nivel psihic, ci de unele prin care noi ne creăm întreaga realitate, inclusiv realitatea socială, relaţiile de iubire, de muncă etc. Din cauza aceasta, autodezvăluirea psiho capcanelor propriei gândiri poate să fie precum bila care dărmâmă un mănunchi întreg de popice, căci corectând cauza problemei, adică percepţia noastră, se produce o corectură în lanţ a problemelor pe care ni le-am creat prin percepţie şi gândire. 

Nardone găseşte că oamenii sunt victimele a patru psiho capcane ale gândirii: 

1) Psihocapcana aşteptărilor dezamăgite; cu cât suntem mai inteligenţi, cu atât avem aşteptarea ca ceilalţi să gândească şi să facă lucrurile la fel ca noi. Când ei au alte opţiuni, aşteptarea noastră e ”dezamăgită” şi ne predispune la căderea în propria capcană a gândirii. 

2) Psiho capcana controlului – avem percepţia că putem controla tot ce ne înconjoară şi, o psiho capcană culturală mai degrabă(specifică lumii occidentale), credem că putem controla lumea cu ajutorul cunoştinţelor sau al ştiinţei. 

3) Psiho capcana raţionării perfecte sau supraestimarea raţionamentului(specific masculină): noi credem că, având o logică bună, găsim soluţii pentru orice. Când sunt duse la extreme şi folosite ca şi chei absolute, logica şi raţionarea pot conduce omul într-un labirit, căci el tinde să caute soluţia perfectă. Cum soluţia perfectă nu există, raţionamentul greşit va avea rezultate greşite. 

4) Psiho capcana preponderent feminină; ”Dacă eu simt, înseamnă că aşa e”! Aceasta este o psiho capcană prin care supraestimăm intuiţia şi senzaţiile; ea este mai mult specifică femeilor pentru că ele sunt mai intuitive. 

Din aceste patru psiho capcane se ivesc erorile de percepţie şi iraţionalitatea noastră, suferinţa şi eroarea de comportament şi, în cele din urmă, chiar eroarea la nivelul acţiunilor. Autodezvăluirea acesteor capcane ale gândirii atacă rigiditatea ei şi ne pune în contact cu subiectivitatea care guvernează lumea percepţiei, precum şi cu soluţiile de care avem nevoie pentru a ne rezolva problemele. Nu doar că ne deschidem nouă înşine uşa către conştientizare şi o logică funcţională, capabilă să ne scoată de pe drumul pe care îl facem inconştient  către tulburare, evitare, suferinţă şi patologie, dar creşterea capacităţii noastre de acceptare de sine şi de acceptare a lumii în care trăim, ne ajută să facem o echilibristică fruncţională între inimă şi raţiune, între limitat şi absolut, între bine şi rău, între suferinţă şi fericire. Gradul nostru de inconştienţă se reduce aşa încât conştienţa pe care o dobândim căzând mai puţin în capcanele propriei gândiri ne ajută să ne rezolvăm problemele create tot de noi înşine, pe de o parte, şi să acceptăm, pe de altă parte, că există probleme inevitabile, care vin din însăşi condiţia umană; precum este moartea. Să nu absolutizăm nimic din ce e omenesc, să nu aşteptăm ca lumea să gândească sau să facă ceea ce gândim şi facem noi înşine, să aceptăm unicitatea fiecărei fiinţe şi dreptul ei de a avea o opţiune, o alegere, alta decât a noastră, ne ajută să gândim coerent şi să avem – culmea – mult mai puţine probleme. În acelaţi timp, o minte ieşită din rigiditatea propriilor tipare sau credinţe determinante,  e şi mai fericită, mai inspirată, mai liberă şi capabilă să conştientizeze, nu doar probleme sale , ci şi pe ale celorlalţi, şi să rezolve aceste probleme într-un mod fericit pentru noi!

duminică, 9 noiembrie 2014

Stiai ca supararea si tristetea iti slabesc sistemul imunitar?

Durerea pricinuita de pierderea unei persoane dragi poate sa afecteze serios sanatatea emotionala, iar problemele nu se opresc aici. Stresul extrem care rezulta in aceasta perioada grea afecteaza psihicul, iar in acest fel bolile cronice se pot manifesta cu usurinta.
Stresul joaca un rol major in ceea ce priveste sistemul tau imunitar si poate avea un impact serios asupra tensiunii, colesterolului, creierului, glicemia si echilibrului hormonal.
Atunci cand echilibrul hormonal este vulnerabil din cauza suferintei psihice si a durerii, acesta devine vulnerabil in fata infectiilor si a altor boli care slabesc sistemul imunitar. Se pare ca persoanele in varsta sunt cele mai afectate.
Oamenii varstnici au sistemul imunitar mai slabit atunci cand se afla intr-o perioada de doliu sau suferinta emotionala.
Cercetarile au aratat ca oamenii tineri nu sunt atat de sensibili ca cei mai in varsta, in perioadele stresante.
Aceasta discrepanta se petrece din cauza a doi hormoni ai "stresului", cortizonul si a Dehidroepiandrosteron-sulfat (DHEAS), care se comporta diferit in momentele de agitatie emotionala, odata cu varsta. Pe scurt, este demn de mentionat faptul ca hormonul cortizon suprima sistemul imunitar, pe cand DHEAS ii da un impuls, asa ca este foarte important sa existe un echilibru intre cei doi.
Studiile efectuate au aratat ca, oamenii mai tineri au reusit sa pastreze un echilibru al celor doi hormoni, spre deosebire de cei mai in varsta.
Astfel, cercetatorii au descoperit ca celulele denumite neutrofile, care lupta impotritva infectiilor din organism, erau in numar redus in cazul persoanelor mai in varsta care au participat la studiu.
Se pare ca acest lucru se petrece din cauzei lipsei echilibrului, in special al cortizonului, care este in exces, in acest caz.
Cum te poti imbolnavi din cauza supararii, atunci cand CORTIZONUL este in exces
Tristetea nu este relationata doar cu racelile si durerile de gat; aceasta poate cauza boli cronice precum colita ulcerativa, artrita reumatoida, astmul, bolile de inima si cancerul. Cea mai mare "culpa" este cea a cortizonului.
Cand cercetatorii de la Universitatea Carnegie Mellon, SUA au infectat intentionat participantii la studiu cu un virus al racelii, cei care erau sub influenta stresului s-au imbolnavit de doua ori mai repede. In momentul in care esti stresat, organismul tau elibereaza hormoni ca si cortizonul, care pregateste trupul sa lupte in eventualitatea unui eveniment stresant.
Bataile inimii se intetesc, plamanii iau mai mut oxigen, creste fluxul sangvin si o parte a sistemului tau imunitar este suprimat temporar, ceea ce intarzie raspunsul la patogeni. Atunci cand stresul devine cronic, ca in cazul pierderii unei persoane dragi sau a unei suferinte cumplite, sistemul tau imunitar devine slabit, din pricina nivelului de cortizon.
Acesta este motivul pentru care oamenii incep sa tuseasca, sa stranute si sa aiba alte simptome specifice racelii, devenind mai sensibili la boala. Si, in cazul in care cineva chiar se imbolnaveste de gripa, simptomele sunt mai rele atunci cand sunt amplificate de tristete.
Dr. Sheldon Cohen, profesor de psihologie la Universitatea Carnegie Mellon a declarat: "Inflamatia este reglata de hormonul cortizon, iar cand acestuia nu i se permite sa-si indeplineasca functia, inflamatia scapa de sub control. Abilitatea sistemului imunitar de a regla inflamatia arata cine este mai predispus sa raceasca, dar si mai important, ne ofera o explicatie cu privire la legatura dintre stres si boli. In momentul in care cineva este stresat, celulele sistemului imunitar nu mai pot fi controlate, iar drept consecinta, acestea produc inflamatii care duc la boli."
Atunci cand pierdem pe cineva drag, creste si riscul unui atac de cord
Durerea si suferinta acuta este devastatoare pentru organismul nostru. Daca in acest moment te confrunti cu o astfel de durere, tine minte ca te poate afecta atat la nivel emotionat cat si fizic, asa ca vei deveni vulnerabil la tot felul de boli, inclusiv cele cardiace.
Cercetatorii au mai observat ca, in momentul in care un om sufera din pricina pierderii unei persoane dragi, aceasta este de 21 de ori mai predispusa sa faca un atac de cord, chiar a doua zi. De asemenea, este de 6 ori mai predispus la un infarct in saptamana imediat urmatoare.
De abia dupa o luna, acel om aflat in suferinta incepe sa fie mai putin expus la astfel de probleme cardiace, nivelul hormonilor stresului scazand.
De ce petrece acest fenomen?
Atunci cand adrenalina creste presiunea sangelui si pulsul, acest lucru duce la ingustarea arterelor care conduc sangele spre inima sau la patrunderea unor cantitati mari de calciu catre celulele inimii, care in acel moment nu functioneaza corect.
Asa cum creste riscul de atac de cord, pe fondul stresului creste si riscul de cardiomiopatie sau "sindromul inimii frante" care este practic un atac de cord "temporar", cauzat de stres.
Simptomele pentru cardiomiopatia cauzata de stres sunt similare cu cele ale unui atac de cord - dureri ale pieptului, greutate in a respira, tensiune scazuta. Poate fi extrem de periculoasa si necesita suport medical urgent. De obicei, este o afectiune care nu lasa urme. In momentul in care persoana se elibereaza de stres, lucrurile intra in normal, iar inima se poate recupera.
Cei sedentari sufera mai mult din cauza tristetii sau a depresiei
Oamenii sedentari sunt cu 25% mai predisupusi catre depresie si probleme psihice, decat cei care fac miscare, indiferent daca se confrunta cu pierderea unei persoane dragi sau nu. Insa, nu s-a demonstrat daca sedentarismul duce la depresie sau daca depresia duce la un comportament sedentar. Ceea ce este clar este ca oamenii care nu fac miscare sunt predispusi afectiunilor de tot felul.
Desigur ca in momentele de suferinta, aproape nimeni nu se gandeste la...sport sau exercitii fizice, desi ar trebui. Miscarea te va face sa te simti mai bine, gratie impactului pe care il are asupra creierului. Va creste fluxul sangvin catre creier, iar acesta va functiona mai bine. Daca ai fost trist sau indurerat in ultima vreme, sportul te poate ajuta sa te simti mai bine aproape instantaneu.
Sunt activati si anumiti neurotransmitatori ca: endorfinele, serotonina, dopamina, etc. Acestea sunt binecunoscute pentru propritatile lor benefice asupra starilor de spirit. Sportul este una dintre cele mai bune metode de preventie a depresiei.
Nu lua antidepresive, incepe sa faci miscare
Multi oameni cedeaza si apeleaza la antidepresive pentru a-si amortiza durerea, neconstientizand ca in acest fel nu rezolva nimic, ba mai mult, se vor confrunta cu si mai multe probleme. Iata ce a declarat Dr. Robert Berezin: "Suferinta este modalitatea creierului de a se elibera de durerea cauzata de pierderea cuiva drag. Tineti minte ca antidepresivele nu sunt indicate in aceste cazuri, asa ca nu ar trebui prescrise. Nu fac altceva decat sa inhibe durerea, ceea ce nu este normal. Iti blocheaza sentimentele, intarindu-ti personalitatea, egoul. Am intalnit oameni care luau antidepresive de ani de zile, nereusind sa treaca peste durererea provocata de moartea cuiva drag. De abia in momentul in care au renuntat la pastile au reusit sa simta durerea si sa treaca peste ea, revenind la normal. Aceasta este conditia umana. Durerea nu este o problema a creierului, ci o stare, un moment."
Este demonstrat ca sportul poate elimina simptomele depresiei. De exemplu, depresia poate fi redusa la jumatate daca persoana in cauza face exercitii aerobice de trei pana la cinci ori pe saptamana.
Exercitiile fizice imbunatatesc sistemul imunitar, care devine prompt si impiedica raspandirea bolilor in organism. Daca in momentul de fata te afli intr-o situatie care-ti pricinuieste durere si suferinta, este momentul sa mergi mai departe. Incearca un tip de activitate sportiva care te atrage, ca: inotul, alergatul, yoga, dansul, mersul pe bicicleta, cataratul, etc.
Ai rabdare cu tine si incearca metode spirituale de vindecare, cum ar fi EFT
Nu este cazul sa fii prea dur cu tine insuti, chiar daca intr-un anume moment simti ca nu poti merge mai departe. Este important sa ai rabdare cu tine si sa-ti sprijini sanatatea mentala. In afara de sport, poti incerca alte metode de reducere a stresului, cum ar fi rugaciunea sau meditatia. EFT ( Emotional Freedom Technique, adica Tehnica de Eliberare Emotionala) este din ce in ce mai populara si poate face minuni. Este o tehnica psihologica de acupresura ce presupune lovirea anumitor zone ale corpului si repetarea unor afirmatii "mantrice": Te iubesc, Imi pare rau, Te rog sa ma ierti, Multumesc. Pentru a afla mai multe despre EFT, citeste AICI.
De asemenea, tine minte ca atat mintea cat si starea ta de spirit sunt influentate de dieta, asa ca nu neglija acest aspect atat de important. Desigur ca alimentatia nu este totul, dar cu siguranta va sprijini procesul de vindecare.
Somnul este iarasi foarte important, asa ca incearca sa te odihnesti bine, in fiecare noapte.
Acestea sunt doar cateva sfaturi pentru cei care se confrunta cu durerea de orice fel. Suferinta este doar un proces, o conditie umana, care poate fi depasita, in cele din urma, daca exista vointa si incredere.
Sursa: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/10/09/grieving-may-weaken-immune-system.aspx

Cele Patru Nume Ale Omului

Omul este numit dupa cele patru nume potrivit actiunilor sale: Adam, Ish, Gever, si Enosh.


Enosh(אנוש) se refera la cel mai jos, mic nivel. Aceasta persoana isi petrece intreaga sa viata condus de pasiunile corpului si uita de sursa sufletului sau, de unde vine, si unde se va intoarce la final. El este numit “Enosh” in conformitate cu versetul, “Dumnezeu m-a facut sa uit (Nashani)….” (Beresheet, 41:51) pentru ca el a uitat de sfarsitul sau.
Gever este persoana care depaseste placerile usor (Mitgaber) si nu le urmeaza asemeni bestiei, insa este satisfacuta cu ceea ce gaseste. Insa ea nu se limiteaza pe sine de teama Creatorului, ci pentru ca intelege ca omul trebuie sa fie mai presus de bestie si sa nu urmeze impulsurile corpului. El este numit  “Gever” pentru ca el depaseste usor placerile raului. Totusi, aste nu este suficient pentru ca Lumina sa il imbrace, pentru ca el nu aspira catre Creator, “Cand voi vedea fata Creatorului pentru a-i darui placere?
Ish este urmatorul nivel al dezvoltarii. El contine o aluzie la unitatea cu Creatorul prin proprietatile prin care au fost create lumile. Aceasta atrage atentia asupra binelui care este ascuns in persoana, motivul pentru care sufletul sau doreste invataturile Creatorului si respectarea legamantului Sau pentru a se alipi de Lumina vietii si pentru a-i darui Lui placere. Insa persoana este inca motivata de egoism, care il arunca de pe calea catre Creator.
Adam este cel mai inalt nivel, care isi are originea in cuvintele “voi deveni similar cu cel inalt” (Edameh le Elion) (Book of Joshua 14:14). Aceasta persoana a iesit deja complet din cele trei categorii inferioare, in care este similar unui animal, si se alipeste Creatorului. El isi uneste planurile, cuvintele, actiunile, si miscarile, ascunse si revelate, in unitatea cu Creatorul, cu adevarat si sincer, fara alte ganduri irelevante.
- See more at: http://laitman.ro/category/carti/#sthash.9b6Wo1nf.dpuf

sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Despre anul personal cu numerologul Mihai Voropchievici

Despre anul personal cu numerologul Mihai Voropchievici
Numerele reprezintă principii universale ce guvernează evoluţia şi creşterea ciclică a tot ceea ce se află în univers. Cifrele de la 1 la 9 simbolizează etapele prin care o idee trebuie să treacă înainte de a deveni realitate. Orice manifestare este rezultatul acestor nouă etape. Evoluţia noastră are loc în permanenţă de-a lungul acestor cicluri de câte 9 ani, care se repetă de-a lungul întregii vieţi. Cunoscând vibraţia anului în curs, putem să ne programăm acţiunile, să aşteptăm cu răbdare şi înţelepciune vremea potrivită, consideră numerologul Mihai Voropchievici. De exemplu, dacă datele dumneavoastră sunt 23.02.1970, adunaţi 2+3+2+1+9+7=24. Apoi 2+4=6. La fel şi cu anul, dacă vorbim de 2012, 2+0+1+2=5. Adunaţi 6+5=11. Anul dumneavoastră personal este deci 1+1=2.
Anul Personal 1
Acesta este un an de o importanţă extremă, deoarece în anul personal 1 vă controlaţi destinul mai mult decât la orice alt moment al vieţii. Orice veţi planifica în acest an va fi de durată. Cel mai important – acesta este anul bun să plantaţi seminţele proiectelor care vă sunt cele mai importante, căci acum ele au cea mai mare şansă să înflorească şi să rodească. Fiţi direct, îndrăzneţ şi creativ, independent şi original. Aveţi nevoie de concentrare şi hotărâre. Sunteţi la o răscruce de drumuri. Curaj!
Anul Personal 2
Acesta este un an de creştere lentă, care necesită răbdare. Dacă în Anul 1 aţi început o afacere, anul acesta scopul este să-i asiguraţi stabilitate, rezistenţă, durabilitate. Dacă aţi început o relaţie, faceţi-o durabilă investind în dumneavoastră şi în partener! Fiţi răbdător şi acceptaţi întârzierile şi blocajele. Aveţi tendinţa de a fi mai vulnerabil în acest an. Tactul şi cooperarea sunt absolut necesare pentru a merge mai departe. Folosiţi-vă inteligent puterea de convingere. Este posibil să apară unele depresii şi frustrări, deoarece sensibilitatea şi deschiderea sunt accentuate, mulţi oameni îşi găsesc „sufletul-pereche” într-un An Personal 2.
Anul Personal 3
Acesta este un an de expansiune şi dezvoltare personală. Creativitatea şi talentul artistic pot fi puse în valoare. Întâlniţi persoane noi şi interesante. Sunteţi mai dinamic şi mai sociabil. Oamenii sunt atraşi de farmecul şi spiritul dumneavoastră. Aveţi oportunitatea de a pune în valoare idei noi şi creative, care necesită însă disciplină şi concentrare. Cu excepţia cazului în care entuziasmul dumneavoastră se bazează pe muncă şi concentrare, pot apărea întârzieri şi dezamăgiri. Este o perioadă plăcută, în care vă puteţi bucura de prietenia şi iubirea împărtăşite cu uşurinţă. Din punct de vedere financiar, acesta este un an bun, în special în cazul în care creativitatea este bine direcţionată. Înconjuraţi-vă de oameni optimişti şi pozitivi.
an_personalAnul Personal 4
Acesta este un an de muncă grea, fie ea fizică sau mentală. Se cere organizare şi simţ practic. Aveţi grijă de detalii, implicaţi-vă, axaţi-vă pe obligaţii şi asumaţi-vă responsabilitatea pentru obiective. Este un an favorabil pentru a oferi stabilitate proiectelor dumneavoastră şi pentru a vă stabili o bază sigură pentru evoluţia viitoare. Puneţi totul în ordine, nu lăsaţi nimic la întâmplare. Ţineţi actele, documentele oficiale în ordine. Munca grea vă poate afecta sănătatea. Aveţi grijă! Veţi primi recunoaştere pentru eforturi şi sprijin de la prieteni şi familie. Este un an bun pentru a cumpăra imobiliare sau a vă remodela casa sau pentru a vă ocupa de proiecte amânate pentru multă vreme.
Anul Personal 5
Acesta este un an dinamic, ce aduce multe schimbări. Aveţi parte de multe surprize – plăcute sau mai puţin plăcute. Fiţi deschis şi gata să îmbrăţişaţi noi oportunităţi. Deviza anului – aşteptaţi-vă la neaşteptat! Este un an interesant, în care va trebui să învăţaţi să vă promovaţi, pentru a putea profita pe deplin de oportunităţile care vă aşteaptă. Veţi avea mai multe ocazii de a călători. Eventual, anul poate aduce o schimbare de reşedinţă. Apar despărţiri în cuplu dacă unul dintre parteneri se arată prea pretenţios sau prea egoist. Atenţie la excese! Este timpul să aruncaţi tot ceea ce este vechi şi să adoptaţi noul. Este o renaştere şi o eliberare după lupta de anul trecut.
Anul Personal 6
Este un an de progres şi de avansare financiară, plin de provocări, în care creşterea personală merge în paralel cu noi responsabilităţi. Căsătoria este favorizată într-un An Personal 6. În acest an realizaţi mai bine importanţa locului în cadrul comunităţii. Veţi fi poate nevoiţi să căraţi poverile altora. Nu pasaţi altora responsabilităţile! Acceptaţi-i pe ceilalţi aşa cum sunt! Ajutaţi-i fără a vă impune propriile idei! Sentimentele pot deveni mai profunde în acest an, aducând o reînnoire a relaţiilor şi, adesea, o naştere în familie. Atenţie la neglijenţă, la egoism!
Anul Personal 7
Acesta nu este un an favorabil pentru activităţi sociale şi nici pentru atingerea obiectivelor de ordin material. Veţi constata că necesităţile vieţii de zi cu zi par să se rezolve cumva de la sine. Acesta este un an de creştere interioară. Latura dumneavoastră spirituală şi mentală necesită mai multă atenţie acum. Îmbunătăţiţi-vă viaţa, citiţi, contemplaţi, cunoaşteţi-vă mai bine! În acest an sunt favorizate conştientizarea şi autocunoaşterea. Odihniţi-vă şi aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră! Vi se oferă oportunitatea de a experimenta bucuria şi frumuseţea vieţii, fără o implicare artificială sau exterioară, ci pur şi simplu prin creşterea gradului de conştientizare.
Anul Personal 8
După un an în care preocupările majore au fost îndreptate către interior, iar cariera sau afacerile s-au aflat foarte probabil sub semnul întrebării, veţi simţi o uşurare. În cele din urmă, lucrurile par să se rezolve. Vedeţi, cum se spune, lumina de la capătul tunelului financiar, iar tăria interioară şi încrederea sunt în creştere. Urmaţi-vă ambiţiile; veţi şti mai bine ce vreţi în acest an, veţi fi mai mai concentrat, mai eficient şi mai capabil să vă urmăriţi şi să vă atingeţi scopurile.Forţa dumneavoastră este vizibilă şi puternică, creativitatea mentală este la cote înalte, viziunea şi intuiţia vă vor călăuzi. Pot fi pierderi, pierderi grave, faliment şi eşec, pentru că întotdeauna recompensele sunt direct proporţionale cu efortul şi motivaţia dumneavoastră.
Anul Personal 9
Este sfârşitul unui ciclu de nouă ani. Renunţaţi la obiceiurile şi tiparele care nu s-au dovedit a fi eficiente. Dacă în viaţa dumneavoastră există oameni care vă creează probleme, acum este timpul să vă desprindeţi de ei. Este important să tăiaţi legături afective cu oamenii care vă împiedică să mergeţi mai departe în viaţă. La nivel spiritual, atenţia ar trebui să se îndrepte către alţii şi nevoile lor. Relaţiile încordate devin relaxate sau dispar, sursele de stres la locul de muncă sau de afaceri pot fi mai bine înţelese şi abordate. Nu va fi un an uşor, însă spre sfârşitul acestei perioade vă veţi simţi mai uşurat şi veţi întrevedea posibilitatea unei ieşiri pozitive. sursa http://www.cdnews.ro